Türk Silahlı Kuvvetlerinin “timsah” lakaplı, hem karada hem de suda görev yapabilen amfibileri, “her zaman hazır” sloganıyla eğitimlerine aralıksız devam ediyor. Komando eğitimi alan “timsahlar” aynı zamanda tekneden hareket halindeki gemiye tırmanma, helikopterden halatla inme, kaçma ve kurtarma, her türlü arazi koşulunda hayatta kalma ve ileri düzeyde yüzme gibi eğitimler de alıyor. Eğitim kapsamında, hem karada hem de denizde üst düzey becerilere sahip amfibi personel, keskin nişancı eğitim parkurunda belirlenen sabit ve hareketli hedefleri “tam hassasiyetle” vuruyor.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin, hem karada hem de suda görev yapabilen, ulusal ve uluslararası harekâtlarda önemli bir kuvvet unsuru oluşturan, “timsah” lakaplı amfibiler, “her zaman hazır” sloganıyla eğitimlerine aralıksız devam ediyor.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde İzmir’in Foça ilçesinde bulunan 1’inci Deniz Amfibi Piyade Tugayı’nda görevli personel, dar geçitlerden geçiş sırasında kuvvet koruma tedbirlerinin uygulanması, gemiye binme, arama, korsanlıkla mücadele, kuvvet koruma gibi görevlerin yerine getirilmesinden sorumludur. , sığ sular ve savaşçı olmayanların tahliyesi. Kapsamlı ve zorlu bir eğitimden geçiyorlar.
Amfibi Hücum Timi kursuna subay, astsubay ve uzman astsubaylardan temel komando kursunu başarıyla tamamlayan ve atış, spor, fiziki yetenek ve kondisyon gibi zorlu testleri geçenler kabul ediliyor.
Yaklaşık 8 hafta süren zorlu parkuru başarıyla tamamlayan personel, özel ekiplerde görev almaya hak kazanıyor ve operasyonel faaliyetlere katılabiliyor.
Spor ve atıcılık konularında sıkı eğitimlerin yanı sıra özel görevlere yönelik teorik ve uygulamalı eğitimlerden geçen amfibi hücum ekipleri, hem suda hem de karada hızlı hareket edebildikleri için “timsah” olarak da adlandırılıyor.
Güne sporla başlayan, uzmanlık alanlarına göre güç ve kondisyon geliştirerek fiziksel dayanıklılık eğitimi alan kadrolar, nişancılıkta en iyi olmak için özenle eğitiliyor.
Komando eğitimi alan “timsahlar” aynı zamanda tekneden hareket halindeki gemiye tırmanma, helikopterden halatla inme, kaçma ve kurtarma, her türlü arazi koşulunda hayatta kalma ve ileri düzeyde yüzme gibi eğitimler de alıyor.
Uçaksavar ekibi, ülke içi faaliyetlerinin yanı sıra, başta Suriye’deki harekât sahaları olmak üzere yurtdışındaki birçok zorlu bölgede amfibi taarruz timi operasyonlarında da aktif olarak yer alıyor. Çekimlerin yanı sıra zorlu antrenman seanslarını da filme aldı.
Eğitim kapsamında, hem karada hem de denizde üst düzey becerilere sahip amfibi personel, keskin nişancı eğitim parkurunda belirlenen sabit ve hareketli hedefleri “tam hassasiyetle” vuruyor.
Stres altında bile görülmesi zor nesneleri etkisiz hale getirebilen “timsahlar”, denizde görevlerini, karada ise becerilerini başarıyla tamamladı.
Denizcilik faaliyeti kapsamında personel, denizden botlarla hareket ederek etkilenen bölgeyi ele geçirdi.
Daha sonra “timsahların” “ıslak örtü” adı verilen denizden karaya çıkma görevini yerine getirmeleri ve tekneden hareket eden gemiye tırmanma, gemiyi ele geçirme gibi başarılı eğitimleri adeta filmi anımsattı. aksiyon sahneleri.
Amfibi Piyade Tugay Komutanlığı’na, Kıbrıs’taki barışı koruma harekâtındaki üstün başarılarından dolayı “Olağanüstü Cesaret ve Fedakarlık Madalyası” verildiğini belirten Albay, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in yayımladığı direktifler doğrultusunda, şöyle konuştu: Amfibi Deniz Piyade birlikleri Amfibi Kolordu Komutanlığı olarak yeniden yapılandırıldı.
Amfibi Deniz Piyade Tugayı 1. Komutanlığı Albay, 1993-2001 yılları arasında iç güvenlik operasyonu kapsamında Şırnak’ta, özellikle Kıbrıs’ta barışı koruma operasyonu kapsamında, insani yardım kapsamında Arnavutluk’ta, Libya ve Lübnan’da bu amaçla Barış Gücü’ndeki savaşçı olmayanların tahliyesi. Kosova’da kuvvet, Afganistan’da ise güvenlik ve uluslararası yardım gücü olarak görev yaptığını anlattı.
Halihazırda Türk Deniz Görev Gücü, Hızır Harekatı, Akdeniz Kalkanı Harekatı ve Somali Türk Deniz Görev Gücü çerçevesinde Hakkari, Fırat Kalkanı bölgesi ve Suriye’deki Barış Pınarı Harekatı’nda terörle mücadelede görevlerine devam ettiklerini ifade eden Dr. Libya’da albay şunları söyledi:
“Tugay personeli yurt içi ve yurt dışında görevlerine hızlı cevap verebildiğini, kendi silahlı teçhizat ve araçlarıyla bölgesel şartlara kolaylıkla uyum sağlayabildiğini, farklı durumlara kolaylıkla uyum sağlayabildiğini ve diğer ülkelerden gelen personelle uyum içinde çalışabildiğini defalarca ortaya koydu.
Komutanlığımız, geçmişten aldığı güç ve tecrübeyle, yurt içi ve yurt dışında çok sayıda ortak ve kombine tatbikatlara katılarak, Ulu Önder Atatürk’ün izinde, dün olduğu gibi bugün de ülkemizi temsil etmeye devam etmektedir.
“‘Amfibi her zaman hazır’ sloganıyla kendisine verilen her görevi eksiksiz yerine getiriyor.”